محل تبلیغات شما
داکتر فروزان طاهری؛ متخصص جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری
در جهان امروز، توسعه پایدار و حفظ محیط زیست به عنوان دو فراز و هدف ارزشمند، یگانگی بوم‌شناختی طبیعت و جامعه را نه تنها در سطح کشورها بلکه در سطح جهانی مورد توجه قرار می‌دهند. دستیابی به توسعه با تکیه بر مفاهیم پایداری، وظیفه خطیری است که بر عهده محققان، مسئولان، سازمان‌ها و نهادهای ذیربط می‌باشد. رشد، توسعه و امنیت جوامع انسانی همواره موازی با تولید و مصرف انرژی بوده است. لذا محدود بودن منابع انرژی فسیلی و مشکلات ناشی از انتشارات گازهای گلخانه‌ای در حال حاضر از جمله مسائلی است که موجب ایجاد دگرگونی‌های بسیاری در توسعه فناوری‌های مختلف شده است.

از مضرات ناشی از مصرف سوخت‌های فسیلی شامل آلودگی محیط زیست، می‌توان به اثر گازهای گلخانه‌ای، تغییرات آب و هوایی، بارش باران‌های اسیدی اشاره کرد. توسعه شگرف علم و فناوری در جهان امروز ظاهرا آسایش و رفاه زندگی بشر را موجب شده است. لیکن این توسعه یافتگی، مایه بروز مشکلات تازه ای نیز برای انسان‌ها شده است که از آن جمله می‌توان به آلودگی محیط زیست، تغییرات گسترده آب و هوایی در زمین و غیره اشاره نمود. به ویژه می‌دانیم که نفت و مشتقات آن از سرمایه‌های ارزشمند ملی و حیاتی هر کشور است که هدف غیر بهینه از آنها گاهی زیان‌های جبران ناپذیری را ایجاد می‌کند.

از این رو صاحب نظران و کارشناسان به دنبال منابعی هستند که به تدریج جایگزین سوخت‌های فسیلی شوند. سوخت‌های فسیلی آلودگی‌های زیست محیطی بی‌شماری را ایجاد می‌کند. از یک طرف در نتیجه سوختن مواد فسیلی گازهای سمی وارد محیط می‌شود و تنفس انسان را دچار مشکل کرده و محیط زیست را آلوده می‌نماید و از طرفی دیگر تراکم این گازها در جو زمین مانع خروج گرما از اطراف زمین می‌شود و باعث افزایش دمای هوا و تغییرات گسترده آب و هوایی در زمین می گردد.

بهترین راه‌حلی که دانشمندان پیشنهاد کرده‌اند متوقف کردن روند رو به رشد استفاده از این گازهای مضر است. داشتن انرژی مناسب عمده ترین عامل اقتصادی جوامع صنعتی پس از نیروی انسانی است، چرا که انرژی یک نیاز اساسی برای استمرار توسعه اقتصادی، رفاه اجتماعی، بهبود کیفیت زندگی و امنیت جامعه می‌باشد. اگر انرژی به نحوی تولید و مصرف شود که توسعه انسانی را در بلندمدت در تمامی ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی تامین نماید، مفهوم انرژی پایدار تحقق خواهد یافت. لذا تامین انرژی پایدار ضرورت توسعه پایدار اقتصادی و مدیریت مصرف انرژی می‌باشد. 

در حال حاضر کشورهای آلمان، انگلستان، فرانسه، ایالات متحده آمریکا، ایتالیا، چین، استرالیا، اورگویه، کاستاریکا، ایسلند، پاراگوئه و پاکستان، هند و چین جزو کشورهای پیشرو در استفاده از انرژی های تجدیدپذیر می‌باشند.

تعریف انرژی تجدیدپذیر
انرژی‌های تجدید پذیر، انرژی‌هایی بـا فرایند تولید پایدار و قابلیت جایگزینی پیوسته هستند که براسـاس ایــن تعریـف، فراینـد تولیـد پایـدار، بهـره گیـری از چرخه های طبیعی یا مصـنوعی اسـت کـه بتوانـد بـه صورت مداوم مواد خام و اولیه را به انرژی مورد نظر تبدیل کند و در صورت اعمال بهره بـرداری یـا نیـاز برای ذخیره سازی، قابلیت جایگزین شدن پیوسـته را داشـته باشـند.

انرژی های تجدید پذیر شامل:

انرژی خورشیدی
انرژی خورشیدی: که از سلول های فتوولتائیک (سیستمی است که قادر به تبدیل مستقیم انرژی خورشیدی به انرژی الکتریسیته می‌باشد). برای تولید انـرژی اسـتفاده مـی‌شـود کـه از جملـه مـوارد استفاده این تکنولوژی، استفاده در خودروهای با منبع خورشیدی، روشنایی معابر و تونل و همچنین نـوعی سیســتم حمــل و نقــل ریلــی در شــیب تند کــه بــه (فونیکولار) معروف است و انرژی مورد نیـازش را از کابل های برق دریافت می کند همین طور برای گرمایش و سرمایش از جمله مساکن، سازمان ها و ادارات مورد استفاده قرار می گیرد.

انرژی باد
انرژی باد: در سال‌هـای اخیـر 30 درصـد رشـد یافته و به علت پایین بودن هزینه های سـرمایه گـذاری، تمرکز ویژه ای روی آن قرار دارد. پتانسیل این بخـش در استفاده از قایق‌ها و کشتی‌های بادبـانی بـا مقیـاس تجاری، تفریحی و تولید بـرق و اسـتفاده از آن بـرای مصارف حمل و نقـل از جملـه خودروهـای شـارژی است.

انرژی زمین گرمایی
انرژی زمین گرمایی: بهترین بهـره بـرداری از ایـن انرژی در تولید برق است که با این وسـیله مـی تـوان سیستم‌های حمل و نقل مبتنی بر جریان الکتریسـیته را بهبود بخشید. همچنین می‌توان از این انرژی‌هـا بـرای برف روبی و قابل تردد کردن مسیرهای صعب العبـور استفاده کرد.

انـرژی زیسـت تـوده
انـرژی زیسـت تـوده: انـرژی زیسـت تـوده ماننـد سوخت های مایع مانند اتانول، بیو اتانول، بیو دیـزل و سوختهای جامـد نظیـر تـوده ذرت و . اسـت کـه جهت تولید الکتریسیته استفاده میشـود. ایـن انـرژی حدود 50 درصد سهم انرژیهای تجدیدپذیر را دارد. موارد استفاده از این انرژی تولید بـرق، اتومبیـل هـای بیو گاز سوز، روشـنایی معـابر و سـوخت خودروهـا است.

انرژی هیدروژن
انرژی هیدروژن: هیدروژن عمده ترین گزینه مطـرح بــه عنــوان حامــل جدیــد انــرژی اســت بر خلاف سـادگی و فراوانـی ایـن ماده به طور طبیعی در طبیعت وجود ندارد. هیدروژن به عنوان بهترین و ساده ترین سوخت جهـت اسـتفاده از خودروهای پیل سوختی دارای راندمان حدود سـه برابر موتورهای احتراقی بوده و همین امر تاثیرات بـه سزایی در زیسـت پذیر کـردن شـهرها دارد. پسـماند حاصــل از احتــراق هیــدروژن بخــار آب اســت کــه مشکلات آلـودگی در پـی نـدارد.

اهداف اصلی منشور جهانی انرژی برای توسعه پایدار

•  کاهش نشرهای اتمسفری مرتبط با انرژی.
•  پایه ریزی دستورالعمل ها و استانداردهای بین المللی برای تعیین اثرات خارجی و خطرات در تمامی سامانه های انرژی.
•  ایجاد برنامه های بین المللی، منطقه ای و ملی برای بهبود کارایی انرژی، کنترل ایمنی، مدیریت زائدات و کاهش نشر آلاینده ها
•  ایجاد برنامه هایی برای جایگزینی منابع انرژی غیر قابل تجدید با فن آوری های انرژی های پاک قابل قبول از لحاظ زیست محیطی.
•  معرفی کل هزینه های قیمت گذاری که تمام چرخه های حیات اجتماعی و هزینه های زیست محیطی تولید و مصرف انرژی را در بر داشته اشد.
•  پایه ریزی وام های انرژی پایدار برای تأمین بهبود کارایی انرژی.
•  پایش منشور جهانی انرژی برای توسعه پایدار و گسترش ساز و کارهای تأمین مالی نوین که شامل بخش های خصوصی و عمومی باشد.
•  تهییج همکاری در سطح جهان و تبادل فن آوری، نظرات فنی، آموزش عالی، تعلیم و آمار برای فن آوری های انرژی سازکار با محیط زیست، بهره وری انرژی.

مهریه را کی داده و کی گرفته اشتباه است

نسخه سوم دده قورقود بازمانده کتابخانه «آقامحمدخان قاجار»

وکالت مدیر مسئول یول‌پرس را عیسی نظری از وکلای هویت‌گرای شهر اورمیه برعهده دارد.

انرژی ,های ,توسعه ,استفاده ,تولید ,پایدار ,است که ,زیست محیطی ,های انرژی ,استفاده از ,از این ,منشور جهانی انرژی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پروانه reptacaros Hye's notes وبلاگ نمایندگی پرستار ralemgama Sylvester's memory فرهنگستان غریبانه دکوراسیون داخلی,طراحی داخلی,معماری داخلی,بازسازی و نوسازی, دکوراسیون اداری,طراحی و معماری فلات دنیای شبکه